Снимка: YouTube

Създателите на видеоклипа с орела, който отнася малко дете в парк в Монреал, признаха, че е монтаж, съобщи Асошиейтед прес. Видеоклипът беше пуснат в YouTube и стана хит в мрежата, въпреки че мнозина се съмняваха в неговата автентичност.

Авторите му казаха, че са го създали в рамките на учебен проект за "вирусно" видео в институт по новите медии в Монреал. Студентите признаха, че въобще не са очаквали подобен ефект. Те щели да получат 100 точки, ако постигнат 100 000 гледания, а достигнали 50 пъти по-голям резултат само за няколко часа.

Филмчето показва най-напред скален орел с размах на крилете около два метра как кръжи над парка. След това изведнъж се вижда как хищната птица пикира към малкото дете, сграбчва го за палтото, понася го във въздуха, но го пуска на тревата няколко метра по-далеч.

Още по темата
Чува се как снимащият го кълне зад кадър, след което се спуска да помага на изплашеното и плачещо хлапе. То се отървава без наранявания.

Скалният орел е най-голямата хищна птица в Северна Америка и може да достигне скорост до 240 километра в час, когато пикира към плячката си, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase