Снимка: YouTube

В интернет става все по-популярен клип, на който се вижда как малко канадче за малко да стане плячка на огромен орел в Монреал.

От видеото се вижда как крилатият хищник, който кръжи над парка, неочаквано се стрелва надолу – направо към малко детенце, на няколко метра от което стои възрастен човек.

Птицата сграбчва малкото човече и тръгва да се издига във въздуха. Товарът обаче се оказва непосилен и очевидно трудно набирайки скорост, орелът прелита малко разстояние и изпуска детето на земята от височина метър и половина - два.

Очевидец успял да заснеме случая, тъй като половин минута преди атаката на птицата бил включил камерата, за да снима как орелът кръжи над парка на фона на красивото синьо небе. Вниманието на оператора най-вероятно е било привлечено от птицата, която той нарича скален орел заради размерите й. Размахът на крилете на този хищник достига два метра, посочва АФП.

Нападението на орела вече е нашироко коментирано в мрежата. Например един потребител пише, че има 15-годишен опит във видеомонтажа и като професионалист твърди, че видеото с орела е монтаж. Внимателни зрители пък са били смутени от сянката на уж летящото дете и кадри от полета на орела. Друг скептик казва, че в момента на нападението дясното крило на птицата става прозрачно за миг-два, което също говори в полза на версията, че видеото е монтаж, пише NEWSru.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase