Снимка: Reuters

Като момиче Мелиса Туук е посещавала манастирско училище, а по-късно печели милиони с продуцирането на порнофилми. След банкрута тя намира свободна позиция в църквата. Естествено, не е споменала каква е била предишната й професия. Доскоро никой от църквата не е предполагал с какво се занимава колежката им.
Духовниците определено е трябвало да си поемат дълбоко дъх, разбирайки че порнопродуцент работи сред тях.

Вече известно време Мелиса работи в епархията в Ипсуич, Великобритания. Скоро британските медии са се погрижили да се вдигне шум около нейното минало, пише германският всекидневник "Die Welt".

Нито един британец не вярва, че духовниците от църквата не са познали истинската идентичност на 40-годишната блондинка. Защото според тях госпожа Туук не е безизвестна. Всъщност тя е една от най-влиятелните порнопродуценти във Великобритания. През 90-те години тя е успявала да продуцира по един филм на седмица, а общо е автор на около 700 такива.

Бързите пари 

Мелиса е израснала в добро и образовано семейство. Баща й бил съдия и имал рицарски орден. Искал най-доброто за децата си, затова пратил Мелиса в манастирското училище „Джийзъс и Мери“. По-късно тя посещавала и „Kirby Lodge Finishing School for Young Ladies“ в Кеймбридж. Мелиса ще се превърна в една достойна млада дама, вярвали родителите й.

Обаче тя направила малка промяна в плана. Мелиса била привлечена от бързото печелене на пари. Съответно се насочила към порноиндустрията. За отрицателно време нейното финансово състояние нараснало до 1 млн. паунда. С тези пари тя си купила 6 къщи и мерцедес за 40 хиляди паунда, съобщава английският вестник "The Sun", цитиран от "Die Welt".

През 1999 г. обаче идва бързият край. Разкрива се, че Туук заедно с нейния партньор Николас Пейс стоят зад фирмата „Инсайт“ - една от най-влиятелните порноимперии в Източна Англия за онова време.

От милионерка до длъжница

При проверка е установено, че компанията им не се занимава с аматьори, както пише в описанието на фирмата, а става въпрос за нещо по-сериозно. Служители на реда намират 26 професионални камери, стотици касети, чакащи за запис, фотоапарати, списания и заснети филми.

Мелиса Туук и партньорът й са осъдени и трябва да платят огромна глоба заради снимане на филми без лиценз.

„Не съм горда с това, което правя. Никога не бих гледала филмите у дома. Занимавам се с това само заради парите“, е споделяла Мелис неколкократно, докато била продуцент.

Църквата се срамува от нея

След като изпада в дългове и губи работата си, Мелиса тръгва на лов за нова позиция. Това, че е учила в манастирско училище, й помага много, защото успява да заеме администраторско място в църквата в Ипсуич. За това, че и новият й работодател - архидяконът на църквата, е разбрал за миналото й, Мелиса Туук не поискала да дава изявления. Епархията също не да дава коментар по въпроса: „Не искаме да коментираме личния живот на персонала, както и договорните въпроси.“

Туук се опитва да се раздели с миналото си. А името й нямало да се появява повече след края на всеки порнофилм.

„Нейните колеги нямаха идея с какво се е занимавала преди. В момента много се срамуват от нея“, казва достоверен източник пред британския вестник „Sun”. Въпрос на време е да се реши дали Туук ще продължи да работи в църквата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase