Шели и Ранди (отляво надясно) Снимка: YouTube
fallback

Щастливо омъжена жена остава при съпруга си дори след като разбира, че той се чувства по-добре като...жена, пише английският в. "Дейли мейл".

Шели Рюг от Пеория, Аризона била омъжена за мъжа си Ранди вече седем години, когато той внезапно съобщил, че е нещастен като мъж и иска да смени пола си.

В първия момент Шели била шокирана. „Всичко, което можех да правя тогава, беше само да плача“. Но след като се осведомила подробно по темата, решила да действа така, че връзката да провърви. И сега – 7 години по-късно, Шели споделя, че „има много неща, които харесва в Ранди като жена“.

Двойката се срещнала преди около 15 години на сляпа среща, организирана от 8-годишна ученичка на Шели, която посещавала уроци по пиано. Пет седмици по-късно те сключили брак.

Години наред Шели и Ранди били щастлива двойка. Съпругът градял успешна кариера като програмист в Американ Експрес.

Но постепенно самата Шели усещала, че нещо „не е както трябва“.

Един ден, след връщане от командировка, Ранди просто решил да съобщи на жена си, че през целия си живот той се бори със себе си и не се чувства добре в кожата на мъж.

„Бях на 47 години и реших, че е крайно време да разкрия същността си“, разказва Ранди в американско предаване.

„Знаех, че рискувам много. Всички карти бяха на масата и тя трябваше да реши как ще продължи връзката ни оттук нататък. И за двама ни беше много болезнено“, споделя Ранди.

Ранди е знаел, че може да загуби не само жена си, но и работата си, дома си, семейството си...или с една дума - всичко. Но не издържал повече в кожата на мъж.

Шели разказва, че била в състояние на пълен шок при новината и седмици наред не могла нито да се храни, нито да спи нормално. „Знаех, че в този момент животът ми се променя и никога повече няма да бъде същият“, обяснява тя.

Шели прекарала известно време сама с мислите си и стигнала до извода, че за нея ще бъде по-страшно, ако се разведе с Ранди, отколкото да го приеме като жена.

За да разбере през какво минава мъжът й, тя се опитала да прочете всичко възможно по темата, посещавала библиотеки, търсила информация в интернет, говорила с приятели. Посещавала дори и местни групи за взаимопомощ.

„В момента, в който разбрах какво точно значи транссексуалност и през какво минава Ранди, си  казах, че е недопустимо да го оставям сам в това положение и да прекратявам връзката“, казва Шели.

И сега – след години на взаимна отдаденост и търпение, двойката остава заедно.

И двамата признават, че не е било лесно, а Шели смята, че заздравяването на връзката е непрекъснат процес.

„Имаше моменти, в които беше наистина много трудно, бяхме на ръба да загубим битката и почти сме се отказвали“, обяснява съпругата.

„Винаги ще ми липсват някои качества на Ранди като мъж. Но това е действителността. И все пак има много неща, които обичам в Ранди като жена“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

kali

преди 8 години

iskam da stana jena

75

Лелеее

преди 11 години

До От Австралия(Сидни)До От Австралия(Сидни)Ох, горкичкият, тебе природата те е осакатила толкова колкото и сам не можеш да се осакатиш, онела ти е чувството за хумор, моите съболезнования!

74

пушач

преди 11 години

Тея двете/двамата си приличат като сестри! Да ни би лейдито да е било женено за брат си?

fallback