Снимка: Youtube
fallback

Германски архитект предлага необичайно разрешение на проблема с жилищната криза - най-малката къща в света, построяването на която отнема само един ден, пише в. "Сън", цитиран от БТА.

Дървената постройка заема площ от един квадратен метър и в нея спокойно може да се побере пейка. През нощта къщата може да бъде "разгъната" и да се превърне в легло.

"Исках да предложа на хората лесен начин да се сдобият с жилище. Къщата може да бъде построена навсякъде - в парка, край езеро и дори на покрив. Това е истински дом, който може да бъде допълнен с нагревател, слънчеви батерии и тоалетна", казва Ван Бо Ле-Менцел.

Всичко, от което се нуждае човек, за да построи миниатюрната къща с тегло 40 килограма, е чук, трион, 20 квадратни метра дървен материал, 200 винта, стъклен прозорец и врата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

статията е №1

преди 11 години

Къща от 1 квадратен метър, а са нужни 20 квадрата дървен материал. Много скъп ще ни излезе строежа, да не говорим за вратата и прозореца. Винтовете ще ги навиваме с ***, както правят старите майстори в България

32

Mero

преди 11 години

Ква къща бе!То това прилича на ***,че и е по-тясно от *** даже.Следователно заглавието би трябвало да е "Да построиш *** за един ден".

31

Анонимен

преди 11 години

Доказателството защо не сме дали нищо на света е под мен. Никакво въображение, никва гъвкавост, всяко ново и нетрадиционно нещо се оплюва. Затова и в следващите 1000 години няма да имаме нито Нобелов лауреат, нито някой, който да измисли нещо полезно на света. A John Vincent Atanasoff e много повече американец, отколкото българин. Когато българин в България постигне това, което той е постигнал, тогава да се тупаме в гърдите.

fallback