Снимка: Razorback Athletics
fallback

Мажоретка с ампутиран крак доказа, че „всичко е възможно“, демонстрирайки грациозни движения с поставена протеза на зеброви шарки. Заради силата на духа и голямата мотивация тя се превръща в модел на подражание за съгражданите и състудентите си.

Пейшънс Биърд, първокурсничка в университета в Арканзас, е едно от петте момичета от випуска, която е избрана да стане мажоретка към университетския отбор.

Наскоро 18-годишната студентка била номирина и за награда за смелост, пише "Дейли мейл". Пейшънс дължи силата и успехите на родителите си, защото те се държат с нея като съвсем нормален, пълноценен човек, споделя самата тя.

Биърд се ражда с тежка форма на проксимален фокален бедрен дефицит – болест, която не се предава по наследство. Проблемът е в бедрената кост, а единият крак е по-къс от другия. Това наложило ампутация на левия крак, още преди малката Пейшънс да навърши 1 годинка. В трети клас се налага повторна операция, след която момичето остава напълно неподвижно и в гипс в продължение на 8 месеца.

През годините родителите й я окуражават да кара колело, да играе с връстниците си и да ходи на гимнастика. И най-важното – никога не са приемали оправдания и извинения.

Когато младата госпожица изпраща снимка в цял ръст при кандидатстването за мажоретка към университета, директорката Джин Нейл е стъписана, изненадана и развълнувана.

Госпожа Нейл е въодушевена и от DVD-то, прикрепено към документите, в което е записано как 18-годишната Пейшънс танцува. Избрана е да се състезава  с други млади момичета от университета за сформиране на крайния отбор. Директорката е категорична, че не е имала по-специално отношение към Пейшънс при крайния подбор на мажоретки. Била просто перфектна.

„Тя е член на отбора. Очакваме от нея също толкова, колкото и от останалите мажоретки. Нито по-малко, нито повече“, казва госпожа Нейл.

Пейшънс Биърд играла като мажоретка в родния си град Тексаркана, Тексас, още от 7-ми клас, но споделя, че най-голямата й мечта е да бъде мажоретка в колежа. И допълва: „Да се мотивираш и да си даваш сили е истинско предизвикателство. Всеки има премеждия. Но единствено тези, които се чувстват добре в кожата си, постигат мечтите си.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Нед

преди 11 години

Много хора ще се възхитят - те знаят защо, други няма да го разберат - те трябва да го преживеят... и тогава ! Иначе, желая Здраве на всички :)

34

СтарияДраги коментир

преди 11 години

Драги коментиращи,Това момиче е пример, когато човек се е е родил или е придобил, в резултат на нещастен случай или поради болест някаква инвалидност, на силата на Човешкия дух да надмогне отчаянието, депресията, която би обхванала при подобен случай всеки пострадал. Затова нека оценим по достойнство този случай с тази девойка.Въведете: Homeless Boy Steals.. или Meet Freddiebs - , не забравяйте и Андреа Бочели, който е сляп, за да видите и други подобни случаи, които да ви накарат независимо дали имате или нямате физически недостатъци да не се предавате и да преследвате докрай желаното от вас. Борете се, осъществявайте с цялата си духовност избраните от вас цели!

33

Браво на момечете

преди 11 години

В нормалните социални общества на такива случаи им се дава голяма гластност за да излезе на яве силата на човешкия дух. Да служат за пример на подрастващото поколение. Но си представям подобна мажоретка в БГ на футболен мач и подвикванията на агитката "Скрийй са *** ***".В България ако имаш някакъв недъг отношението към теб е все едно си прокажен. Жалко!!!

fallback