Снимка: Reuters
fallback

Спиртът над 20 градуса в питиетата е напълно забранен в Чехия. Така се разпореди правителството, а санкцията ще е в сила до следващо нареждане и се налага заради вълната от отравяния питиета менте.

То е погубило 19 души, предаде Франс прес. В сряда министерството въведe забрана за продажбата в будки на алкохолни напитки, в които има над  30 градуса.

Разследването обаче показало, че повечето случаи на натравяне се дължали на закупуването на алкохол в магазини и ресторанти, а не от будки.

Днес беше регистриран и първият случай в чешката столица на натравяне с некачествен алкохол. Тридесет годишен мъж беше приет в болница в Прага.

Досега 11 души са обвинени в страната заради аферата с алкохола менте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 11 години

На мен ми забраниха да пуша! А, дано сега пък на тия които ми забраниха да пуша и се обявиха за забрана им спрат пиенето! Ще гласувам с две ръце за забрана на алкохола!

17

до 17

преди 11 години

Не става дума за чешки абсент а за друг вид концентрат.Голяма част от натровилите се хора са по-бедни и са си купували алкохола от будки, заради това от няколко дена в Чехия до второ нареждане е забранено да се продава в будките и малките магазинчета напитки с повече от 20% алкохолно съдържание.На чешките сайтове има доста подробна информация и нищо не се говори за българи и абсент.

16

хах

преди 11 години

Тук става дума за чешки абсент, в който има от 50% до 90% алкохол. Само да отбележа, че на доста места в Прага се продава от българи.

fallback