Резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените това става по-бързо. Снимка: архив, Reuters
fallback

Жените отдавна знаят, че превъзхождат мъжете, а сега това беше доказано научно, съобщи в. "Дейли експрес".

Резултатите от тестовете за интелигентност на жените са по-високи от тези на мъжете за първи път от 100 години. Това се дължи главно на факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно.

Изследването е направено от проф. Джеймс Флин, всепризнат авторитет по тестове за интелигентност.

"От един век резултатите от тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените се увеличават по-бързо - обясни проф. Джеймс Флин. - Това е последица от съвременния начин на живот. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието ни върху жените едва сега започва да се проявява".

Съществува теория, че съвременните жени, които едновременно преследват кариера и отглеждат деца, стават по-интелигентни заради натовареното си ежедневие. Освен това, след като векове са смятани за придатък към мъжете, жените вече са уверени в себе си и осъзнават, че са по-умни от тях.

Проф. Флин основава изводите си на анализ на данни от тестове за интелигентност, направени в Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония, пише БТА. Резултатите показват, че в Австралия разликата между мъжете и жените е незначителна, а в Нова Зеландия, Естония и Аржентина жените са с малко по-добри
резултати от мъжете.

"Тъй като светът става по-сложен и животът изисква повече абстрактно мислене, хората се адаптират. Напредъкът е по-голям за жените, отколкото за мъжете, защото в миналото те са били по-необлагодетелствани" - обобщава проф. Флин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

159

гого

преди 11 години

До ИваМен жените не ме манипулират. И много побесняват, когато не успяват. Та ти като попадаш само на мухльовци, тях си и манипулираш. Никога няма да разбереш какво е истински мъж.

158

Анонимен

преди 11 години

Леле що за глупости. Автора на саттията сериозно е объркал интелигентноста с организираноста. Така ще дам няколко научно доказани неща и всеки от вас може сам да ги прочете, има достатъчно информация. Естествено информация която авторите на статията не са прочели. Интелигентноста на човек не може да се повишава след определена възраст, може да се повишат знанията, да се повиши натренираноста или организираноста в следствия на изпълнение на рутинни задачи. Коефициента на интелигентност показва степента на логическо и абстрактно мислене. Той е вроден и доразвиван до 20г. възраст и след 20г. започва да спада, естествено това не значи че оглупяваме, просто започваме да се справяме с някой неща по-трудно. Интелигентността е два вида кристална и флуидна, флуидната е тази която се развива до 20г и след това спада а кристалната се развива във най-ранните детски години, така наречените важни първи 7г. и остава константна през целия ни живот. Тоест няма как отглеждането на децата и граденето на кариера да повишава женската интелигентност, по простата причина, че когато започва да развива кариера и да гледа деца, доказано физиологично тя е преминала възраста когато е имало шанс и възможност да развие интелекта си. Няма да задълбавам за абстрактното, обемното и други възприятия, които са вродено по-развити у мъжа и без усилия им позволява много по-лесно да работят с машини, да карат коли, самолети и т.н.

157

55

преди 11 години

Тази статия е толкова ***, че едва ли може повече. Единственото нещо, което прави е да провокира някакви абсолютно непознати хора да се карат помежду си....Какъв е смисисълът изобщо?

fallback