Изнервени индийски булки пустосват на ум родата, че са ги омъжили по задължение. Снимка: Reuters
fallback

Браковете по любов бяха забранени за индийците от селото Асара в щата Утар-Прадеш, в което преобладава мюсюлманско население.

Това реши Панчаятът - съветът на старейшините, а ако указанието бъде прекрачено следва изгнание, гръмна винаги изнервеният за подобни информации британски всекидневник „Дейли мейл".

От Общоиндийската демократична асоциация веднага са се обявили срещу забраната.

Активистите настояват правителството на страната незабавно да се намеси и да отмени средновековните порядки в селото, се съобщава в първоизточника на информацията „Таймс в Индия".

„Браковете по любов са позор за нашето общество. Те се отразяват болезнено на родителите на младите, особено на семействата на момичетата, тъй като уронват репутацията им“,  заяви Сатар Ахмед, един от инициаторите на забраната.

Това обаче не е  единственото табу, наложено от местните власти.

На всички момичета и жени до 40-годишна възраст е забранено да излизат без придружител на обществени места. Те са задължени да носят забрадки на главите си, забранено им е да ползват мобилни телефони.

Старейшините били загрижени за безопасността на жителките на селото.


 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Никоя

преди 11 години

По-просташки текст под снимката не можахте ли да сложите? Пустосват? Що не написахте направо, че жените от снимката псуват наум? Баси и тъпите ***, дето списвате тук :(

47

Machiavelli

преди 11 години

Tва и на балканите се случва, особено в Албания, Косово, Македония и т.н.Познавах лично 3 момичета докато живеех в Италия и лятото бащите им ги пращаха в родината им, щото им били намерили съпруг и месец след сватбата задължително бебе.Пълни ***.

46

Анонимен

преди 11 години

малиии шо са грозни смрадливките!!

fallback