Снимка: National Geographic
fallback
Северноамериканските индианци имат генетични признаци за родство с европейските евреи.
 
Любопитното откритие е заслуга на израелски учени от медицинския център "Шеба", съобщи РИА Новости.
 
Червенокожите са от щата Колорадо, но авторите на изследването подчертават, че не са успели да се доберат до устни предания, с които да свържат коренните жители на Северна Америка с техните отвъдокеански предци. 
 
Когато взетите проби са били подложени на компютърен генетичен анализ, е установено, че всички тестваните хора са имали общ праотец - евреин.

Той е дошъл от Европа в Новия свят преди 600 г. -  когато Христофор Колумб е открил Америка. По същото време от Испания е изгонено еврейското население.
 

Учените са открили въпросното сходство при изследването на потомци на индианци, които преди две столетия са дошли от Мексико и са се заселили на територията на щата Колорадо.
 
Мутация на гена BRCA1 е характерна за евреите ешкенази.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

120

до 106

преди 11 години

Пич, аз генетичен тест съм си направила още преди поне 2 години. Така че не ми се прави на особен умен. В статията се казва, че индиянците имали общ праотец евреин. Което просто няма как да е вярно, освен ако евреите не са това което са. Което не е мой проблем. Но съм чела достатъчно за индианците в Южна америка, за да знам, че те с еврейската култура нямат общо.

119

БАЧКАТОР

преди 11 години

Македонско кретенче 120, от теста за който говориш се страхуват посръбчените македонско ЛЪЖЦИ, защото ще се окаже че нямаме нищо общо с татарите (монголите) и тъпите ви лъжи ще бъдат оборени! Ай сега лапай албанския и млъквай!

118

стоян

преди 11 години

Значи ще му казваме Ташунко *** или Ротшилд седящия бик.

fallback