Снимка: Ройтерс

90% от британските жени се притесняват да тренират навън, защото се срамуват от телата си и не смятат, че са достатъчно привлекателни, пише местният вестник Daily Express. Изданието се позовава на резултатите от проучване, направено по поръчка на благотворителната организация "Mind", която организира инициативи за подпомагане на психичното здраве на хората.

Недостатъчното задоволство от начина, по който изглеждат, и ниското самочувствие карат жените да "се крият" на тъмно, вместо да приемат предизвикателството да бъдат забелязани посред бял ден на "люлеят телеса" на обществени места.

Унижението да се червят пред хората, които виждат "тресящите се меса", е причина 60% от дамите да отказват да тренират на открито.

Над 50% от анкетираните признават, че не биха излезли навън, защото не искат да бъдат виждани на дневна светлина. Това лишава много представителките на нежния пол от възможността да поддържат физическа активност на открито, която освен за добро здраве, се препоръчва и за повдигане на настроението.

Отделно проучване, направено по поръчка на козметичната компания "Dove", показва, че самочувствието на жените е достигнало до рекордно ниски нива. Резултатите от него сочат, че само 13% от дамите са уверени в собствената си привлекателност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase