Гурбангули Бердимухамедов Снимка: Reuters

Един ръководител, несъумял да възпита сина си, няма място в правителството, обясни президентът на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, след като вчера уволни министъра на енергетиката Ярмухамет Оразгулиев заради провинение на сина му.

Синът на министъра причинил автомобилна катастрофа заедно с други студенти от Политехническия институт, които организирали нелегална нощна гонка с личните си автомобили. При катастрофата един човек е загинал, а няколко души са ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

Случаят беше разгледан на заседание на правителството. За съжаление, някои ръководители не отделят достатъчно внимание на възпитанието на децата си и това, както виждаме, води до нещастие, каза президентът, след като изслуша доклад на министерството на вътрешните работи за инцидента.

Предупреждавам всички - ако и занапред деца на ръководни дейци допуснат подобно безобразие, по отношение на ръководителите ще бъдат взети най-строги мерки. Ръководител, който не е успял да възпита детето си, няма място в правителството, заяви Бердимухамедов.

Той уволни също ректора на института "заради сериозни недостатъци в работата" и наказа с мъмрене "заради недостатъци в организацията на учебно-възпитателния процес и слаб контрол над дисциплината и реда сред студентите" министъра на образованието Гулшат Мамедова и заместника й.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase