Снимка: Reuters

Украинска пенсионерка се опита да обере банка в селището Сарата, Одеска област, предаде ИТАР-ТАСС.

Местната жителка влязла в банката, където обикновено получава пенсията си, и дала на касиерката бележка с искане да й изплати 300 000 гривни (37 500 долара). В противен случай заплашвала да взриви самоделна бомба.

Пенсионерката уточнявала в бележката в какви купюри да й се дадат парите. Част от тях искала в банкноти по 1000 гривни, каквито не съществуват. Касиерката натиснала паник-бутона и ръководството на банката евакуирало посетителите заедно с бабата бандит.

Пристигналите на място милиционери намерили подозрително устройство – празна тенекиена кутия, увита със станиол. Едва на следващата сутрин престъпницата била разпозната от записите на наблюдателните камери.

Бабата обяснила постъпката си с това, че не й достигали пари да си купи дърва и въглища за зимата. Пенсионерката е настанена за изследвания в психиатрична клиника.

Постъпката й изумила местните жители, които описват 61-годишната жена като тих и кротък човек.

Пресслужбата на Одеската милиция съобщи, че в зависимост от резултатите от медицинските изследвания на задържаната ще се прецени дали да се възбуди наказателно дело срещу нея, информира БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase