Снимка: Архив, Reuters
fallback

Двама братя в САЩ са обвинени, че са откраднали мост в Западна Пенсилвания и са продали металната конструкция, тежащи 15 тона и половина, за скрап за над 5000 долара, предаде Асошиейтед прес.

24-годишният Бенджамин Артър Джоунс и 25-годишният Алекзандър Уилиамс Джоунс от Ню Касъл използвали електрожен, за да направят моста на парчета в края на септември или началото на октомври тази година.

Те са обвинени в престъпно поведение, кражба, получаване на крадена собственост и съучастничество, съобщи полицията.

Алекзандър Джоунс казал на компания за рециклиране на метални отпадъци, че има разрешение да нареже моста за скрап, и показал на служител на фирмата снимки на моста, направени с мобилния му телефон.

Фирмата се обадила на полицията. Дългият 15 метра и широк 6 метра мост Ковърт`с Кросинг се намирал в гориста местност на 100 км северно от Питсбърг.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

BG

преди 12 години

Преди години *** откраднаха моста пред Деветашката пещера - здрав стоманен мост, по който са минавали цистерни с гориво по жп-релси. Унищожавали са го бавно и методично, с оксижени. Сега Силвестър Сталоун ще построи нов мост за филма в България и ще ни го остави... Гордея се, че съм българин.

66

яаз

преди 12 години

От древни времена се знае, че българското племе е крадливо племе. За нищо не става.

65

Анонимен

преди 12 години

Хм... Как се реже на скрап железен мост в гориста местност ? Или е било мостче? И с какво от тази гориста местност са докарали желязото до пункта? Защото не вярвам да са под път и над път като при нас? И докато завода в Перник работи и цеха на Кремиковци, какви промени, какви пет лева? Докато не измъкнат и хирургическите пирони от оперираните, този ужас в страната няма да спре.

fallback