Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Макар и не лично, Жерар Депардийо се извини за това, че уринира на пътеката на самолет.

Френският актьор, който се облекчи пред смаяните погледи на пътниците на борда на полет от Париж до Дъблин на Air France, отрича да е бил пиян по време на инцидента.

Той просто имал отчаяна нужда да посети тоалетната, тъй като имал проблеми с простатата.

Инцидентът станал на 16 август привечер. Машината тъкмо излитала, когато французинът поискал да отиде до тоалетната. Стюардесата го помолила да изчака завършването на маневрата. Той обаче отсякъл, че не може да чака и уринирал на пътеката.

„Жерар много съжалява за случилото се. Той искаше да отиде до тоалетна, но забраниха, защото самолетът се готвеше да излита. Затова беше принуден да го направи в самолета пред всички останали“, се казва в изявление на приятеля на Депардийо – актьора Едуар Баер, който е пътувал заедно с него в самолета.

„Той има проблеми с простатата, моментът беше много унизителен за него. По това време беше напълно трезвен“, твърди Баер.

Вбесените пътници в самолета обаче едва ли са склонни да оправдаят постъпката на Депардийо. Наложило се те да изчакат цели два часа, докато самолетът бъде почистен след инцидента.

„Беше пиян. Стюардесата беше смаяна“, сподели пътник от самолета, пожелал да остане анонимен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase