Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лягайки на операционната маса, 34-годишната Керън Уолър дори не могла да си представи, че събуждайки се от упойката, няма да си спомни дъщерите си.

Англичанката трябвало да бъде оперирана, след като лекарите открили тумор с  големината на лимон в мозъка й.

Хирургическата намеса не минала гладко. В хода на операцията лекарите си дали сметка, че не няма да могат да премахнат тумора изцяло, тъй като биха могли да засегнат жизненоважни участъци от мозъка, пише Дейли мейл.
Когато Керън излязла от упойка, почувствала, че заедно с тумора е загубила и част от себе си.

„Веднага познах мъжа си. Когато се върнахме вкъщи, той ми каза, че Чарли и Хариет са при свекърва ми, а аз не можах да си спомня кои са те“, разказва Керън.
3-годишната Чарли и Хариет, която е на 1 годинка, не могли да разберат защо майка им се държи така странно, сякаш никога не ги е виждала.

Веднага след операцията една от сестрите попитала пациентката дали знае коя година е, но Керън не могла да отговори. После й показала снимка на дъщерите й.

„Логически разбирах, че това са моите деца, но не чувствах нищо. Бях забравила, че съм майка“, споделя майката.

След дълги опити да възстанови спомените си Керън разбрала ,че част от миналото й е изчезнала завинаги. Сега тя се старае да прекарва колкото се може повече време с тях и отново да им бъде майка.

Въпреки че част от тумора все още се намира в Керън, лекарите са обнадеждени, тъй като той е престанал да нараства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase