Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Главният мишелов в резиденцията на британския премиер на "Даунинг стрийт" 10, котаракът Лари демонстрира ловните си умения, съобщи  "Гардиън". На 22 април, на Разпети петък, Лари хвана първата си мишка в качеството си на котарак на британския премиер.

Лари е показал мишката пред представители на секретариата на британския премиер Дейвид Камерън. Така котаракът, нает да лови мишки през февруари 2011 г. доказа, че може да изпълнява поверените му задължения.

Семейството на Дейвид Камерън взе 4-годишния котарак Лари от лондонския приют за бездомни животни Батърси. Първоначално министър-председателят на Великобритания Дейвид Камерън не е искал да гледа котка. Когато обаче по време на пряк репортаж на Би Би Си от резиденцията в кадър попадна голям черен плъх, който влезе в сградата, той промени мнението си.

Още по темата
След като Лари бе донесен в резиденцията на премиера, той не прояви каквото и да било желание да лови мишки. Някои жители на Лондон дори решиха, че не е способен да изпълнява задълженията си. Представители на "Даунинг стрийт" 10 обаче побързаха да защитят Лари. Те завиха, че на котарака му е необходимо време, за да свикне с новото място.

За да придобие интерес към мишките, дори му бяха купени подобни играчки.

 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase