Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Възрастните служители са по-продуктивни от младите си колеги, пише в. "Дейли мейл", позовавайки се на резултатите от проучване, направено в Германия.

По-зрелите членове на персонала не са толкова силни и подвижни, колкото по-младите, но за сметка на това компенсират с по-голям опит и умения за работа в екип, и със способността да си да се справят по-добре, когато възникнат проблеми.

"Възрастните служители правят повече грешки, вероятно заради влошаващите им се физически възможности. За сметка на това обаче те рядко допускат сериозни грешки, защото имат по-голям опит", обясняват авторите на проучването от университета на Манхайм, които са наблюдавали служители от фабриката за камиони.

Специалистите са установили още, че по-младите и по-образовани служители не са толкова продуктивни, колкото
по-възрастните си колеги с по-ниска квалификацията. Вероятната причина е, че те се отегчават по-бързо.
Проучването оспорва схващането, че за да е по-добра продуктивността служителите трябва да са по-млади.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

ан

преди 13 години

трябва да има баланс както мъже и жени така и стари -млади ,за да се получат нещатазависи също и от позициятаминистър на 33та той няма опита да ръководи и взема такива важни решенияв същото време не си представям за нормално старци на 60 -70 години работят, а млади на 30-40 години не са започвали работавън пенсионерите от раб места и дотогава да са предали опита си на младитеа младоците да са благодарни,а не присмехулни ,че и те

65

хехе

преди 13 години

Прудуктивен съм как да не съм. Като "Нашта крава сладко мляко тя ни дава" така продукция давам че всички са доволни. Продуктивни... третирате хората вече като животни.

64

Анонимен

преди 13 години

Що за мечта - да работиш в офис!?!? /незнайно какво/Това нещо на снимката е ужасно - прилича на бомбоубежище или на приемна в лагер за емигранти.

fallback