Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Американските блогъри сериозно обсъждат белег на главата на президента на САЩ Барак Обама. На срещата на държавния глава с комика Джордж Лопес Обама е сниман в гръб и на главата му може да се забележи белег, който върви от темето до дясното ухо.

Този детайл не остана незабелязан и в интернет се разгърна дискусия дали Обама не е извънземен, пише „Дейли мейл“.

Както отбелязва изданието, обяснението за това може да е безобидно битово: особености на растежа на косата, лошо свършена работа от фризьора или просто игра на светлината.

Американските блогъри обаче виждат в това нещо повече и вече започнаха да изграждат теории за заговор.

Според едни това е била някаква тайна операция на главния мозък, за която не е било съобщавано досега. Други твърдят, че тук не е минало без намесата на извънземни.

Във форума EscapeTyranny.com блогърът Бен Харт пише: „Може би това е от операция на главния мозък? Не е изключено това да е повлияло на неговия начин на мислене? Той наистина е пришълец от друга планета!“.

Белият дом отхвърли всички тези предположения, като ги нарече „смехотворни“.

NEWSru припомня, че през октомври миналата година синина под окото на руския премиер Владимир Путин предизвика силен интерес сред блогърите и журналистите, които я забелязаха при посещението му в Украйна.

Докато западната преса на шега предполагаше различни варианти за това откъде се е появила синината, като например: удар на джудист, посещение при зъболекар, последица от схватка с див звяр, украинските медии напълно сериозно предположиха, че 58-годишният премиер може би е станал жертва на борбата за младост и красота.

Журналистите сметнаха за най-вероятна версията, че синината се е появила на скулата на Путин след инжекция с ботокс.

Прессекретарят на Путин Дмитрий Песков увери медиите, че с руския премиер всичко е наред и сянка от лошо падаща светлина е била приета за синина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase