Една от розите, които ще красят тортата. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

За сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън са поръчани две торти, съобщи Ройтерс.

Рецептата и украсата на първата торта са били разработени с участието са Кейт Мидълтън.

Тя ще е плодова, многоетажна, с крем и бяла глазура, с "британски флорални мотиви", информират от Кларънс хаус и двореца Сейнт Джеймс.

Точният дизайн на изделието се пази в тайна, но по данни на Асошиейтед прес Мидълтън е помолила сладкарката Фиона Кеърнс на тортата да има 16 вида цветя и листа, всяко от които има символично значение.

Още по темата

Предвидено е да има рози, символ на щастието, дъб - на силата и издръжливостта, лилия - на красотата и смирението, бръшлян - символ на брака.

Кеърнс е разказала, че сред съставките ще има орехи, вишни, лимони и портокали, а също бренди, в което са мариновани плодове.

Втората торта, която ще бъде поднесена след бракосъчетанието на приема в Бъкингамския дворец, е любимата на принц Уилям. Тя е шоколадово-бисквитена и се приготвя от компанията McVitie's по рецепта на кралската фамилия.

Сред съставките й са тъмен шоколад и бисквитки. McVitie's са направили много от тортите за сватби и кръщенета за членовете на кралското семейство, като се започне от тази за сватбата на бъдещия крал Джордж V и кралица Мери през 1893 г.

Все още няма данни за менюто на сватбата, както и за вината и шампанското, които ще бъдат поднасяни, но пък в галерията може да видите снимки от приготовлението на тортата с цветята.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase