Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С хералдически проблеми се сблъска британското кралско семейство при подготовката на предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън, съобщи ИТАР-ТАСС.

По традиция на всички официални документи на прочутата двойка, а също на многобройните сувенири за широката публика, трябва да има вензел, съставен от първите букви на имената на младоженците. За Уилям и Кейт обаче това съчетание е "WC" (William и Catherine Elizabeth "Kate" Middleton), което по цял свят се асоциира с тоалетните.

Когато британската кралица Елизабет Втора видяла първите ескизи с  монограма на внука си и на бъдещата му съпруга, била неприятно изненадана, тъй като не подхождат на кралска фамилия, твърди източник от Бъкингамския дворец.

В резултат е било решено да се сменят местата на буквите.

Сега вензелът е CW. Именно този монограм ще бъде на всички официални сувенири, които се пускат във връзка със сватбата на 29 април.

В момента кралските съветници решават по-сложния въпрос, а именно след коронацията на принц Уилям, който е втори поред в наследяването на трона след баща си принц Чарлз, подобна рокада ще е недопустима по кралските канони. В  резултат Уилям видимо ще трябва да промени името си, преди да бъде коронован. 

Кралският монограм се поставя на обществени и държавни сгради, а също върху официални документи.
 

 


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase