Най-скъпият матрак в света, в чието покритие са втъкани 22-каратови златни нишки, вече може да бъде купен и в България.

Бижуто на италианската компания Magniflex е се предлага на цена от 19 900 евро за двоен размер. Лимитираната серия бе представена за първи път на голямото изложение за обзавеждане в Милано преди броени дни.

„Решихме въпреки сериозната цена да дадем възможност на българския потребител също да си поръча матрака, който безспорно е уникален аксесоар, но в същото време се грижи по неповторим начин и за здравето на хората.

Заявки ще могат да се правят във всички магазини, които предлагат матраци Magniflex, като доставката ще отнеме до 4 седмици”, обясни Марио Талви, изпълнителен директор на Матракс, изключителен представител на Magniflex за Балканите.

Освен с комфорта и естетическите си качества, златният матрак оправдава високата си цена и с медицинските си свойства. Още от древността златото е традиционно средство за борба срещу умората и скованите крайници, и е ключов елемент в грижите за красотата и здравето на кожата.

Благодарение на своите терморегулиращи, антистатични, антибактериални и антиалергични свойства златното покритие на матрака подобрява кръвообръщението, намалява стреса и умората в тялото, улеснява достъпа на кислород до кожата и дори помага в борбата срещу онкологичните заболявания.

Вътрешността на Златния матрак е изработена от ултра-модерния материал Memory ® foam (или т.нар. пяна с памет). Създаден в лабораториите на НАСА, този материал има висока плътност и невероятна еластичност.

При контакт с топлината на кожата, той заема точната форма на тялото, без да го притиска в нито една точка, a след отстраняване на натиска, матракът възвръща на 100 % първоначалната си форма.

Когато спи на матрак с Memory®foam, човек намира идеалната поза за почивка и движенията, нарушаващи съня му нощем, намаляват до 80%. Мускулите и нервите не се натоварват, кръвообращението е свободно. Приложената обработка Airyform® увеличава максимално достъпа на въздух, оставяйки кожата на тялото свежа и суха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase