Цигуларката Мила Георгиева е родила момченце. Майката и детето са в отлично здраве в частна клиника в Лондон. Бебето ще носи името Джордж. Това съобщиха от "Класик ФМ", чиито оркестър днес трябваше да свири с известната българска цигуларка.

Бебето се е появило на бял свят снощи в 22:30 часа лондонско време. Бащата е българин, адвокат по професия.

За последен път преди да стане майка Мила Георгиева свири пред българска публика на 21 ноември 2005 г. в концерт от цикъла "Биохим Класик Джем".

Мила Георгиева започва да свири на 4-годишна възраст. Преди да стигне юношеска възраст тя получава световна известност, като печели престижни награди от конкурси в Италия, Чехия и България. Още тогава тя изнася концерти в Испания, Холандия, Филипините, Сингапур, Индия и Китай и участва в италианската, френската и швейцарската телевизия.

През последните няколко години Мила Георгиева се изявява в летните музикални фестивали Marlboro, Prussa Cove и Stavanger, участва в много турнета в Германия, Франция, Южна Америка и Япония, където е записала четири компактдиска за RCA Victor.

Наскоро Георгиева свири като солист на Gewandhaus Orchestra под диригентството на Херберт Бломщед и на Mozarteum Orchestra, Залцбург, по време на турнето му в САЩ. Тя спечели първа награда от Фестивала Mozart, организиран от Фондация Orpheum в Цюрих.

Сред предстоящите й ангажименти са концерт в Залцбург с Mozarteum Orchestra и представяния с камерни ансамбли в САЩ с инструменталисти от фестивала Ravinia. От сезон 2002/2003 г. Мила Георгиева е концертмайстор на симфоничния оркестър на радио Щутгарт.

Довечера в концертната зала "България" ще я замести Георги Черкин - изключителен млад пианист и изпълнител на Рахманинов. Програмата е с произведения на Рахманинов - Концерт за пиано и оркестър номер 2 и Шостакович - симфония номер 9 с оркестъра на "Класик ФМ" и диригент Георги Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase