Една от най-успелите български манекенки украси корицата на модната библия ELLE, след като се превъплати в образа на фатална изкусителка в загадъчна фотосесия за списанието.

Топмоделът Божана Татарска е лицето на втория брой на изданието. Българският ELLE заложи на родно момиче още в самия си старт, което се случва за пръв път за международните издания на списанието.

Това е втората смела стъпка за българската версия на списанието, след като то бе оглавено от най-младия главен редактор на ELLE в света – 29-годишната Марлене Смитс.

Божана Татарска работи в Париж и е един от най-добрите ни модели. Пред ELLE тя разказва за трънливия път, който изминава от родния Благоевград до френската столица и от българските модни подиуми до световните.

Божана дефилира в Париж от 1997 г., когато се качва на самолета с тримесечен договор в джоба и доста мъглява представа за бъдещето си. Нещата потръгват и вече осем години българката е част от модния парижки елит и е участвала в рекламните кампании на Yves Saint Lаurent, L'Оreal, Motorola и Citroen.

Непрестанното движение, фотосесиите и кастингите обаче не са й попречили да завърши “Изкуство и комуникации” в Сорбоната. Най-новото в живота на българката е страстта й към фотографията. От Божана читателите на ELLE ще разберат за лошите страни на модата и нелепите ситуации в работата на един модел.

Вторият брой на българския ELLE представя още многото лица на носителя на Оскар Шон Пен и една от звездите на родната журналистика - Николай Бареков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase