През тази година световно известната испанска ювелирна компания Carrera y Carrera празнува своя 120-годишен юбилей. По този повод у нас на 11 октомври, денят на Испания, пристига част от ръководството на компанията за празничен концерт.

Звездата на проявата ще бъде Летисия Морено- една от най-талантливите цигуларки на нашето време. Тя ще свири в зала „България” заедно със Софийския фестивален оркестър под диригентството на Лучано ди Мартино. Концертът е под егидата на посолството на Кралство Испания в България и на испанското министерство на културата. Изпълнителката ще смени два комплекта от невероятните бижута на компанията, притежание на най-големите звезди на шоубизнеса по света.

За представянето в България ще пристигнат изумителният медалион Мумтаз Махал на стойност над 400 000 евро, обеци, пръстени и колиета от бяло, жълто и розово злато, обсипани с диаманти и цветни скъпоценни камъни. Компанията изпраща у нас най-ценните и най-красиви бижута от колекциите си, лансирани през последното десетилетие.

Любопитен факт е, че снахата на бившия български премиер Симеон Сакскобургготски, Мириам де Унгриа, принцеса на Търново, е патрон на марката. Тя е дизайнер на колекция, в чиято основа е българската роза.

Брилянтите бижута ще бъдат с тоалети от есенно-зимната колекция на мюнхенската модна къща Eскада. Изключително тесния кръг ВИП гости на събитието, представители на политическия, бизнес и културния елит на страната, ще бъдат посрещнати с най-скъпото испанско шампанско.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase