От 28 септември 2005 г. датската компания за аудио-визуални системи Bang & Olufsen (B&O) има магазин в София. Почетен гост на откриването му бе датският посланик Н.Пр. Свенд Бойе Мадсен.

Изпълнителният директор на фирмата-представител за България Стоян Христов заяви, че желае магазинът на фирмата в София да се приема повече като студио или бутик. В него засега са вложени над 500 000 евро, а през следващата година се планира откриване на подобни магазини и във Варна, и в Бургас.

Bang & Olufsen е създадена през 1925г . и през 2005г. празнува своя 80-годишен юбилей. Разполага с 627 представителни магазина в над 40 държави, а продуктите на компанията се предлагат в още 1456 магазина в цял свят.

Продуктите на датската фирма – музикални уредби, телевизори, видео, тонклони, високоговорители, телефони и др. - се определят като нестандартни и иновационни. Компанията залага на предизвикателен дизайн, екстравагантна визия и широка цветова гама, като в същото време се старае качеството да не отстъпва от това на конкурентите в бранша.

Признание за визуалното качество на моделите на B&O е, че в момента в Музея на съвременното изкуство в Ню Йорк има постоянна изложба на 11 продукта на фирмата.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase