Снимка: Flickr
fallback

Вчера боядисахме, днес ще слагаме ламината.

И тук си има тънкости и ако не ги овладеете, по-добре извикайте майстор, който да ви светне, а и да ви го нареди.

Преди да започнете монтажа, вижте дали ламинираните плоскости са еднакъв размер, а и дали по тях няма дефекти.

Ламинатът не трябва да се лепи, кове с пирони или по някакъв друг начин да се захваща трайно към основата или например към прага на касата на вратата.

Майсторите съветват реденето му да е по така наречения “плаващ метод”, а и да има възможност да се разширява, затова между плоскостите и стените трябва да има разстояние не по-малко от 12-15 мм.

И друго, много важно условие – основата на пода трябва да бъде абсолютно равна, чиста и суха. Неравностите на пода, които са повече от 3мм на 1метър, трябва да се изпилят или пък шпакловат.

А сега следва поставянето му

Напасването на дъските на ламината може да се осъществи по пътя на вкарването на езика в гнездото. Това е най-опростеният и често използван метод. По този начин дъските ще влезнат една в друга.

Така, като поставите няколко плоскости, се убедете, че всички дъски лежат равно и са плътно стиковани.  Задължително слагайте тежест на току-що сглобените дъски, за да ги фиксирате.

Вместо край

ВНИМАНИЕ! Ламинираният паркет не е пригоден за полагане в помещения с висока влажност на въздуха, например бани, сауни и др. Да ви кажем все пак!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

tonyparket.yolasite.

преди 10 години

Лупи е прав, но в крайна сметка не може понякога да се дърпаш от избора на клиента, ако той иска така- така да е ,слагаш го в друга посока, по важно е да се обясни пък каквото реши клиента. Ако си изберете добър модел ламинат с 2-3 различни закликвания на всяка дъска може да сте сигурни в избора си и да не се притеснявате от нищо занапред - може даизлеете вода но ако тя бъде подсушена за минути , няма да има от какво да се притеснявате, просто да се внимава водата да не влезне някъде отдолу

13

Razbirasht

преди 11 години

Прави са коментиращите, че в БГ всеки разбира много и от всичко.Относно 1 и 2.Занимаваме се с ламинат вече 12 години.Това е екологично,хипоалергично и подово покритие,приложимо дори за хора с астма.В момента има лам.паркети,които са по-красиви,устойчиви и лесна за поддръжка от естествените такива.Колкото до тракането-има специални шумоизолации за целта.lia-dizain Прочетете и се уверете :)

12

ovchil

преди 11 години

Това е масив за всички разбирачи.

fallback