Снимка: БГНЕС
fallback

Китайски държавни медии окачествиха изискванията за тестове за ковид, въведени от някои страни за пристигащи от Китай, като дискриминационни, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Китай на практика държа границите си затворени в продължение на три години заради коронавируса. На 7 декември обаче китайските власти решиха да разхлабят антиковидните мерки, след което се появиха информации за рязко увеличаване на броя на заразените с вируса.

Oще по темата

Някои страни бяха обезпокоени от случващото се на китайска територия и въведоха задължителни тестове за ковид за пристигащите от Китай. Сред тези страни са САЩ, Южна Корея, Индия, Италия и Япония.

"Истинското намерение е да бъдат саботирани тригодишните усилия на Китай за овладяване на КОВИД-19 и да бъде атакувана системата на страната", пише в. "Глоубъл таймс", като нарича мерките "необосновани" и "дискриминационни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

При очевидно нероботещи ваксини, не бих се учудил да се сложи забрана на китайски граждани и хора, пътуващи през Китай за влизане в Европа. П.С. Да не забравяме, че медиите даваха Китай за пример как се бори Ковид и сегашните резултати :)

15

Анонимен

преди 1 година

Тестването за фалшиви вируси, няма медицинска цел.

14

Анонимен

преди 1 година

Хората виновни ли са?!, не, режимът на *** е такъв!, чинезкият модел е най лошото! *** от чина искат цял свят да ръководят и да е като чинези лагер! 45 стигат, за това ли се бориха хората и свалиха бай Тошо! Никога повече червен ботуш! Рашки и чинези са все едни и същи, не бива да се допуска!

fallback