Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Може да дойде нова вълна на епидемията от COVID-19, коментира имунологът и алерголог акад. Богдан Петрунов пред Нова телевизия.

Oще по темата

„Трудно е да се прогнозира отсега за наесен, но мисля, че е възможно“, каза той.

„Случаите на новозаразени в коронавирусната инфекция намаляват, но предупрежденията на СЗО са, че започва ново увеличение в западните страни – във Франция, Китай, Австрия и Израел случаите започват да нарастват“, обясни Петрунов.  

Той цитира изследване, което доказва, че само 1% от имунизираните срещу болестта могат да преболедуват COVID-19 повторно, докато процентът за неваксинираните е 9.

По думите на имунолога децата боледуват наравно с възрастните от вируса.

„Според проучване на Центъра за контрол на заболяванията на Съединените щати, 1/3 от починалите деца в САЩ са починали от варианта Омикрон”, каза експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

Сори бате, не ни влече вече. Разгадани сте отдавна.

33

Анонимен

преди 2 години

Абе,хора!Защо се държим като стадо овце ,а не се хванем и да избесим всички тези мръсни манипулатори,довели до изтерясване на населението?!!Защо бе братя съофце?ОТ ВОЙНАТА В УКРАЙНА НЕ ВИ ЛИ СТАНА ПРЕДЕЛНО ЯСНО,ЧЕ ВСИЧКО ТОВА С КОЕТО НИ ЗАПЛАШВАХА И НИ ДОВЕДОХА ДО ПОЛУДЯВАНЕ Е ЕДНА ИЗМИСЛИЦА,НАВИТА И НАДУТА ОТ ПОЛИТИЦИ,МЕДИИ И ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ?Помислете само - от близо 1 месец хилядни тълпи от бежанци заливат Източна Европа,хора без каквито и да е маски и "спазване на дистанция" и...няма КОВИД?!

32

Д-р Гигълс

преди 2 години

Отне се вниманието от вирусолози и доктори и отиде в Украйна , и затова сега привличат вниманието с Ковид вълни

fallback