Снимка: БГНЕС
fallback

Въпреки че новозаразените с коронавирус в Германия се увеличават, страната реши да премахне по-голямата част от рестрикциите, въведени заради пандемията, предава БНР.

Oще по темата

След разговор с лидерите на 16-те германски провинции германският канцлер Олаф Шолц каза по-рано тази седмица, че почти 300 000 новозаразени за ден не е добра новина, но облекчаването на рестрикциите е оправдано предвид това, че интензивните отделения не са претоварени.

От днес изискването за носене на маски се отменя за училища и супермаркети, но остава задължително за старческите домове и медицинските заведения. Шестнайсетте провинции ще имат правомощията да налагат рестрикции, ако установят горещи точки, в които има нараснал брой новозаразените и пациенти в болниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"При нас няма страшно"Само трупове :D

22

Анонимен

преди 2 години

Имунитетът е 3-4 месеца. Без значение ваксина или болест. Обаче с ваксина в 90% от случаите караш леко за ден-два и нямаш постковид. Което е изключително важно!

21

Анонимен

преди 2 години

При това здравеопазване в Германия и при този процент ваксинирани, защо има толкова смъртни случаи? Там не си бъркат кафетата, докато хората умират. Явно страничните действия почват да се показват. При нас няма страшно. Само здравеопазването ни е трагедия.

fallback