fallback
 
От Асоциацията на собствениците на аптеки алармираха, че повече от 330 лекарства липсват в аптеките.
 
"Статистиката не е публична и не можем да се запознаем подробно с истинските числа. Става дума преди всичко за лекарства, които не са за Ковид-19, а за всякакви заболявания. Вероятно в световен мащаб има недостиг в момента. Производствените мощности са засилени в посока производство на ваксини и лекарства срещу Ковид", каза директорът на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев в ефира на Bulgaria ON AIR
 
Според него може да е само началото на затрудненията, които ще виждаме. Продължава да има проблем с доставките на лекарства за ХИВ СПИН. 
 
"Пазаруваме лекарства все едно купуваме картофи. От години призоваваме законодателството ни да се промени, то е доста архаично", подчерта д-р Хасърджиев.
 
"Няма как да прикрием високата смъртност, разочарованите от системата, от мерките и от хаоса, който се създаде. Това беше тотално дезинформационна кампания. Масово лекарите предписват една и съща комбинация на всичките си пациенти с Ковид-19, включително и по телефона. Изключително погрешно, защото създава предпоставки да създаваш резистентни щамове. Две години след пандемията в България нямаме издаден гайдлайн, по който да се водят всички лекари", обясни гостът.
 
"Базирана е на клинични пътеки, по които пациентите са приети в болницата. Куп лоши практики, за които всички си затварят очите и никой не взима мерки", настоя директорът на Националната пациентска организация.
 
"При нас проблемът е и с качеството на тези кадри. Липсват експертиза, знания и визия. В здравеопазването няма планиране, всеки университет прави доктори, но не се прави достатъчно да има сестри", изтъкна д-р Хасърджиев.
 
Той подчерта, че единственият ефект от "зеления сертификат" е, че е принудил малко повече хора да се ваксинират. 
 
"Продължаваме да сме на пренебрежимо ниски нива, защото се провалихме в разговора с хората. Категорично трябва да бъдат премахнати сертификатите", посочи д-р Хасърджиев.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 2 години

Гаидлаин????? Тоя за ръководство не е ли чувал. Еи от тези неграмотници най ме е страх. То български не говори ама иде дава.

28

Анонимен

преди 2 години

Сертификатите са безсмислени защото точно тези които ги имат ходят напред назад без маски и разпространяват вируса единственото смислено нещо са тестовете затова и Китай признава единствено тестове преди да им се влезе на територията и после ги повтрят на три дни

27

Анонимен

преди 2 години

Ако не бяха дали пълен имунитет на фарма компаниите от съдебни дела за евентуални последици от ваксините. Ако не бяха се опитали да принудят хората на сила да ги взимат, въпреки, че няма данни за дългосрочни странични ефекти. Ако не бяха засекретили данните от изследванията на фарма компаниите за ваксините за 75г. Ако бяха казали честно - не знаем колко са ефективни и дали не са вредни но е по-добре от без хич. Може би повече хора щяха да се боцнат. Но на сила хубост не става! МАХАЙТЕ МЕРКИТЕ!

fallback