Снимка: Pixabay
fallback
"Имаме около 140% повече смъртност от нормалното. Освен ниското ваксинационно покритие, сред другите фактори са и че сме болна нация, а и имаме слаба здравна система. Трябва бързо да се стимулира ваксинацията, а в момента има отпускане в обществото. Постепенно започнахме да сме с мисълта, че ковид е нормална настинка, а това не е така", каза в  ефира на Нова тв д-р Аспарух Илиев, ръководител на лаборатория в Берн.
 
По думите му отново ще има повишаване на заболеваемостта. 
 
"Страните отхлабват мерките заради високия ваксинационен дял. Да си зададем въпрос как да намалим смъртността. Няма спор, че имунизацията предпазва от по-висока смъртност", посочи д-р Илиев. 
 
За новият грип "Камбоджа" сподели, че няма нищо по-различно от обикновения. 
 
"На фона на грипна вълна той ще доведе до повишение на грипните вируси. Съвместното боледуване не е особено опасно, просто две болести атакуват тялото", обясни той.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

До Анонимен 89

преди 2 години

На кратко - Мерките убиват хора. Болниците не лекуват. Хората са наплашени и не търсят помощ за да не би да лепнат ковид и си седят вкъщи с инсулт докато не ритнат камбаната.

85

Анонимен

преди 2 години

Затворихте хирургии и реанимации и цели др. отделения за да лекувате хрема. Хора влизат в болница с инфаркт вие ги вкарвате в ковид отделения да ги лекува уролог за болест на дихателните пътища! На всичкото отгоре личните лекари се покриха като мишки и нацията изостава с ваксините срещу шарка, полиомиелит, туберколоза инт с 2 ГОДИНИ! Имаме 35000 умрели С ковид от които я 2000 са умрели от КОВИД, я не. Но имаме оше едни 50000 умрели дето не стигат до болница щото "само за КОВИД или по спешност"!

84

Анонимен

преди 2 години

Дофтор по биология, не по медицина. Лабмишок тръгнал да ни агитира дистанционно срещу заплащане... Тез' пари през дупето ще ви излязат. Толкоз народ подведохте, толкоз страдание причинихте. Тез' кървави пари няма да можете да ги похарчите. А В следващия ви живот ще сте деца, продадени от родителите си за тестване на ваксини... Карма има и ще ви настигне много скоро.

fallback