Снимка: БГНЕС
fallback
Европейският офис на Световната здравна организация излезе с призив за увеличени ваксинационни усилия в Източна Европа, подчертавайки, че "приливната вълна" на Омикрон се насочва на изток, предаде АФП.
 
Регионалният директор на СЗО Ханс Клуге подчерта, че през последните две седмици има двоен ръст на COVID случаите  в шест държави – Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Русия и Украйна.
 
"Както се очакваше, Омикрон вълната се движи на изток. Десет източни страни членки вече са установили този вариант", отбеляза той.
 
Европейският регион на СЗО включва 53 държави.
 
По-малко от 40% от над 60-годишните са напълно ваксинирани срещу COVID-19 в Босна и Херцеговина, България, Киргизстан, Украйна, Узбекистан.
 
Клуге допълни още, че в България, Грузия и Северна Македония под 40 на сто от здравните работници са с поне една доза ваксина срещу коронавирус. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

До 41Не е вярно, че избор няма.Има избор ,но сам си се убедил, че това, което си избрал не е правилното.Сега си търпиш последствията.Дано да отшумят нещата, но някои хора с грешното решение вече не да сред близките си, не са имали късмета да се пребори организма им с експерименталните.Но всички сме родени с глави, да ги ползваме по предназначение, тоест да мислим.На мен дето съм с три заема не ми говорете,че нямало избор.

53

Анонимен

преди 2 години

Аз още седя в къщи и чакам резултат от тест пуснат на 14.02..Нито от лабораторията вест нито от РЗИ.Чакам от умрял писмо.Ще ми създавали комисия да разследва смъртността от Ковида в България...

52

Logan's Run

преди 2 години

Имаше един пророчески фантастичен филм от 70-те - Бягството на Логан (Logan's Run). Та в него се разказваше как всички са чипирани и докато чипът на китката свети в зелено, добре - безгрижен живот с всички екстри. Ама светне ли червено - т.е прескочиш 40-сетте или нещо се отклониш... , те анхилират (трепят) ритуално пред публика и всички, ръкопляскат и се радват... Що ли ми намирисва на пророчество .. и нещо вече познато.. ?!?

fallback