Снимка: архив, БГНЕС
fallback

До края на март в Белгия може да се очаква отпадане на сертификатите за COVID, съобщи представителят на управляващата коалиция Беноа Пиедбьоф.

Той поясни, че нуждата от документа се изчерпва, защото вече 90 на сто от пълнолетните в страната са ваксинирани и едва ли ще има повишение на този брой заради изискването за сертификат за достъп до обществени места.

Oще по темата

По неговите думи приложението на сертификатите не е ограничило разпространението на болестта.

Според него не е необходимо да се продължава с намеренията за въвеждане на задължителна ваксинация. Той отбеляза, че страната ще остане в готовност за бързо връщане на изискванията за маски и други мерки за безопасност, ако наесен епидемичните показатели се влошат.

По най-нови данни броят на новозаразените в страната намалява с 40 на сто в сравнение с миналата седмица, а броят на починалите същевременно нараства с 25 на сто (до 37 на ден). Броят на приетите в болница спада с шест на сто, а на настанените в спешно отделение расте с девет на сто за последната седмица.

Предстоящото решение за сертификатите е свързано с употребата им в Белгия и не засяга приложението на документите при пътуване в ЕС.

Миналата седмица Европейската комисия предложи за пътуване сертификатите да се ползват до юни догодина.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Анонимен

преди 2 години

До Аналогия Имаш грешка. Не сте ваксинирани, защото ваксина няма все още. Набодени сте с експериментален препарат, който нито спира заразяването, нито разболяването, нито смъртта. Така, че дори овце не сте. За овцете поне овчарят се грижи. А вие се набодохте с някаква неизвестна субстанция, която ви представиха за ваксина и в момента всички вече признават, че не работи. Ай честито. И следващия път да си боцнеш малко акъл, че хич нямаш.

58

До 60

преди 2 години

Грешиш. Убива болните и старите. И ваксинира само ако има епидемия с ВАКСИНИ.

57

Анонимен

преди 2 години

"Здравите ваксинирани" това Теменужка Петкова, канадския ковидясал съсел, ваксинирания Коритаров и ония еврочорбаджия отбЕК дето пукна след третия бустер ли са?

fallback