Снимка: БГНЕС
fallback

Броят на заболелите от COVID в щата Ню Йорк е спаднал с 92% спрямо пика от преди няколко седмици. Постъпилите в болница намаляват в още 34 щата в страната. Междувременно, Южна Африка, първоначалният епицентър на омикрон, е премахнала изискването за самоизолация за тези, които нямат симптоми.

Повечето европейски държави също облекчават мерките, свързани с пандемията, въпреки увеличаването на случаите на лек COVID-19, дължащ се на варианта Омикрон. Дания е водеща в процеса на връщане към нормализиране, като отхвърля опасенията за нарастващите случаи на варианта Омикрон. Тя първа в Европа обяви цялостно вдигане на мерките. Държави като Великобритания, Франция, Швеция, Финландия и Австрия също решиха или да премахнат напълно мерките за COVID-19, или да облекчат ограниченията.

Норвегия облекчава повечето ограничение заради COVID, защото смята, че високият процент ваксинирани е достатъчен, за да защити системата на здравеопазването.

Британското правителство публикува дългоочаквания си план за смекчаване на икономическото неравенство като измества важни държавни агенции от Лондон в опит да се повиши заплащането и производителността на труда в бедните региони.

"Изравняване в страната“ беше ключов лозунг на консерваторите в успешната им кампания за изборите през 2019. Администрацията на Борис Джонсън се стреми да тласне дневния ред отвъд „партигейт“, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Гошо

преди 2 години

До 23Нормално и да послъгват Ти сигурен ли в това което казват По скоро мисля че се стреснаха от разните протести и за това охлабват мерките ,но естествено няма да го кажат ,а най лесно е да обявят че заболеваемостта намалява и то благодарение на ваксините

20

омикрон-ваксина

преди 2 години

Сваляйте всички мерки и в България. Не клатете правителството!

19

анонимен

преди 2 години

Как ще ги стигнем....? И срещу тях да бягаме,не можем.

fallback