Снимка: Pixabay
fallback
Гаденето, повръщането, болките в стомаха и загубата на апетит могат да подсказват за възможна инфекция с щама Омикрон на COVID-19. Това заяви американският лекар Бил Адмайър пред WPMI-TV, цитиран от БГНЕС.
 
Адмайър обясни, че при изследване на медицинска група доста пациенти, диагностицирани с Омикрон, се оплакват от точно тази симптоматика, която е характерна за стомашно-чревни разстройства.
 
"При Oмикрон пациентите със стомашно-чревни разстройства се наблюдава бързо влошаване на състоянието и се появяват повече симптоми", казва медикът.
 
Лекарите призовават да се носи защитна маска в случай на необичайни стомашно-чревни проблеми и незабавно да се потърси лекарска помощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Анонимен

преди 2 години

Все още съм в карантина, с Омикрон. Това с гаденето наистина си го има, придружено със зверско главоболие, отпадналост и болки в мускулите. Като човек със сериозно придружаващо заболяване и трансплантация на стволови клетки съм доволен, че се опазих от Делта. Независимо какво се говори навред.

42

Анонимен

преди 2 години

Пила съм само парацетамол и ибупрофен . Нищо друго. Абе кой каквото ще да говори докато не му дойде на главата да се убеди нека си ръсят глупости. И аз си меслух че се кара леко . Да не говоря че имам бебе на 3м. И горкото го кара много тежко , за сметка на сина ми който е на 5,години беше само 15 часа с температура и сега кашля малко..

41

Асан

преди 2 години

Тава си а дриисък. Не а ковид.

fallback