Снимка: БГНЕС
fallback
"В нашата лаборатория подхождаме със съмнение към отрицателните тестове за COVID-19", каза шефът на верига лаборатории Недялко Калъчев в ефира на bTV.
 
"В момента ситуацията е епидемична. Всеки пациент със съмнение, вероятността да е заразен е голяма. Всеки отрицателен тест е съмнителен сам по себе си", каза Калъчев.
 
Д-р Гергана Николова смята, че понякога хората със симптоматика се тестват за коронавирус прекалено рано или пък прекалено късно и тогава тестовете дават отрицателни резултати. 
 
"Такива хора съветваме да се изолират въпреки всичко, защото диагнозата COVID-19 се поставя комплексно – на базата на тест, но и на клиника и симптоми", казва Николова.
 
"Тази вълна на коронавируса не е вълна, а цунами", каза още Николова. 
 
Относно това какви други вируси върлуват в момента, д-р Недялко Калъчев коментира, че в неговата лаборатория са открили друг вид коронавирус, един респираторно синцитиален вирус, няколко гастро вируса и Грип А. 
 
"Ще е преувеличено ако кажа, обаче, че масово се откриват", каза той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Сметка

преди 2 години

Хич не се съмнявам, че огромно количество тестове струва много пари.

63

Неваксинирана

преди 2 години

Трябва да се съмняваме в такива експерти! И когато всичко приключи да получат според делата си!!!

62

Мислещ

преди 2 години

Трябва да се съмняваме в положителните тестовеАбе верно тези тестове защо изобщо ги правят А сетих се за да може когато ни трябва голяма положителна бройка хоп готово

fallback