Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, поне отчасти защото не е ваксиниран срещу COVID-19, предаде Би Би Си.

Ди Джей Фъргюсън (31 г.) изпитва остра нужда от ново сърце, но болницата в Бостън го е премахнала от списъка си, заяви бащата на пациента Дейвид.

Той уточни, че ваксината срещу COVID-19 е срещу „основните принципи на сина му и той не вярва в нея“.

Болницата пък обяви, че следва своята политика. В становище пред Би Би Си здравното заведение посочи, че „с оглед на недостига на органи правим всичко възможно да подсигурим, че пациентът, който получава трансплантиран орган, има най-голям шанс за оцеляване“, предаде БНР.

Говорител на болницата заяви, че тя изисква „ваксината срещу COVID-19 и начинът на живот на кандидатите за трансплантация да създадат най-добрия шанс за успешна операция и да оптимизират оцеляването на пациента след трансплантация с оглед на факта, че тяхната имунна система е сериозно подтисната“.

Внимателно подбраните думи в становището на лечебното заведение може да сочат и към други фактори зад решение да се откаже трансплантация на неваксинирания пациент, но подробности не се коментират поради съображение за конфиденциалност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 2 години

Самата новина е манипулация, която най-вероятно е снимана нарочно, така го усетих от репортажите!Искат да накарат неваксинираните да се чувстват безсилни и отхвърлени от всички!Интуицията рядко ме лъжи!Защо не пуснат и един репортаж за похода на свободата в Канада 50 000 тира и над милион протестиращи ще блокират Отава - до отставка или отмяна на ваксинациите в Канада!

63

Фашисти!

преди 2 години

За неговото здраве го правят.... Нали така?

62

European

преди 2 години

Как е? Помагат ли ви бустерите срещу Омикрон? Щото в Белгия хич.. :)) Всички вакснати или не ще изкарат Волтрон, да ви е ясно

fallback