Снимка: БГНЕС
fallback
Кипър отчита ръст на случаите на повторно заразяване с коронавирус, съобщи БНР. Междувременно съдът в Никозия се произнесе в полза на забраната на достъпа на неваксинирани до обществени места.
 
Почти 1700 случая на повторно заразяване са установени в Кипър през последните 10 дни /от 15 до 24 януари/. Вариантът Омикрон остава доминиращ в страната с потвърдени над 600 случая за този период, съобщи днес здравното министерство. 
 
В същото време общият брой на новозаразените, регистрирани от 15 до 21 януари, е намалял с 35% в сравнение с предишната седмица. Най-много нови случаи – над 1750, са открити при деца на възраст от 6 до 11 години.
 
Съдът в Никозия отхвърли изцяло искане на 64 граждани, оспорващи законността на постановленията на министъра на здравеопазването за забрана на неваксинирани да посещават редица обществени места.
 
В решението се посочва, че мярката не нарушава техните права и интереси, а има пряко въздействие върху правата на цялото население и общественото здраве. 
 
Съдът подчертава, че актовете на министъра "имат за цел да защитят гражданите като цяло, което е върховно задължение на държавата" и искането на "малък брой граждани да не ги спазват застрашава здравето и живота на останалата част от населението".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Математика

преди 2 години

Ама там нали бяха тройно ваксани?! Защо пак са болни?! Нали "ваксините" действат?! За какво действат?!

19

Анонимен

преди 2 години

"Съдът подчертава, че актовете на министъра "имат за цел да защитят гражданите като цяло, което е върховно задължение на държавата" и искането на "малък брой граждани да не ги спазват застрашава здравето и живота на останалата част от населението". Дайте да уточним, ваксините не трябваше ли да предпазят ваксинираните от неваксинираните? Ако ваксините работят, как точно неваксинираният е заплаха за ваксинирания?

18

Абе антиваксъри

преди 2 години

що така се заразявате повторно? Нали имунитета беше до ковчег?Всички повторно заразени са ваксинирани

fallback