Снимка: БГНЕС
Правителството на Гърция се отказа от облекчаване на COVID мерките заради високия процент на смъртните случаи, причинени от вируса, съобщи БНР.
 
Условията за влизане в страната от чужбина остават същите.
 
Всички действащи ограничителни мерки да се продължат поне с една седмица, това предлагат лекарите от Съвета за контрол на пандемията. Очаква се решението на министъра на здравеопазването Танос Плеврис, който днес заяви, че правителството действа в съответствие с предписанията на специалистите.
 
С около 50% спаднаха случaите на новозаразени на дневна база - от 50 хиляди преди седмица на 23 хиляди в последното денонощие.
 
Здравният министър подчерта, че високата смъртност се дължи на активният още вариант на коронавируса Делта.
 
Законът за задължителното ваксиниране на хората над 60 години активира с 10% имунизацията в страната. 300 000 са гърците в тази възрастова група,които плащат глоба, но не се ваксинират.
 
Случаите на новозаразени ученици на ден са около 1%, информират от министерството на образованието.

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 3 месеца

Ще ви върнем свободата, ама друг път... Веднъж сложат ли ви хаклата на носа не е за декорация, а за да ви водят на синджир като танцуващите мечки.

4

Що тъй ?!

преди 3 месеца

Не ги мислете Гърците , на тях им плащат да си седят по домовете !!! Така или иначе не обичат да работят , за сега търпят , докато има кеш ...знаете какви протести правят , като нещо не им е на кеф ?!

3

Анонимен

преди 3 месеца

Ахахаха естествено, че ги отлага. Приказките за махане на мерките бяха да накарат балъците да се наваксат.