Снимка: БГНЕС
"Напълно е възможно, и такова е очакването, вариантът Омикрон да направи така, че по-малко хора да влизат в болниците – така ще се натовари по-скоро доболничната помощ. Отварят се много COVID кабинети в клиниките. Там се обръща внимание както на активните случаи, така и на пациенти с постковид синдром".
 
Това каза в фери ана Нова тв бившият шеф на спешната болница „Н. И. Пирогов” доц. Спас Спасков.
 
Доц. Спасков сподели мнението си, че споровете между медици трябва да се водят на професионално равнище – конференции и семинари. Те разколебават хората, които започват да не вярват и на двете страни.
 
"Ваксинацията, за съжаление, много прилича на застраховките", заяви доцентът и обясни:
Още по темата
 
"Единствените застраховки, при които имаме широко покритие – това са задължителните – застраховка „Гражданска отговорност”. За различни бедствия – наводнения, пожари и пр., всеки си казва „Мен няма да ме стигне, а ако се случи – държавата ще ми помогне".
 
Междувременно Университетската болница в Стара Загора приема случаи не само от града, но и от Ямбол и Сливен.
 
"Има хоспитализирани 84 човека с COVID инфекция при нас като 8 от тях са деца. 80% от капацитетът на болницата е пълен – половината пациенти са интубирани. Случаите на Омикрон и Делта се покриват в една обща вълна. Очакваме пика след две седмици в нашата област. Има организация за разкриване на нови легла, но все пак имаме предел, който можем да достигнем", заяви доц. Георги Минков, който е зам.-директор на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” – Стара Загора. 
 
Той призова Регионалните здравни инспекции да следят за спазването на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase