Снимка: БГНЕС
fallback

Променя се режимът за влизане в България на граждани на Република Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия.

Oще по темата
Считано от 20 януари, четвъртък, гражданите на Република Северна Македония, Израел, Турция и Сърбия и членове на техните семейства, които пристигат от държава-членка на Европейския съюз, Европейското икономическо пространство, Конфедерация Швейцария, Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, Република Северна Македония, Държавата Израел, Република Турция и от Република Сърбия, която е в „червена зона“, се допускат на територията на страната при представяне на валиден цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация или за преболедуване или аналогичен документ, едновременно с отрицателен резултат от проведено до 72 часа преди влизане в страната PCR изследване.

Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова със своя заповед, издадена днес, съобщиха от МЗ.

Също от 20 януари в „червена зона“ влизат Албания, Босна и Херцеговина, Колумбия, Република Малдиви, Фиджи, Демократична република Сао Томе и Принсипи, Сейнт Винсент и Гренадини.
 
В заповедта са отразени отправените от туристическия сектор препоръки и предложения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 2 години

А ако имаме само сертификат без тест, пак ли ще има карантина при влизане?

9

До 8

преди 2 години

Не важи за бг граждани. Ако нямат един от двата документа или и двата, подлежат на карантина, от която могат да се освободят с пср тест минимум 72 часа след пристигането.

8

Анонимен

преди 2 години

Някой може ли да обясни, моля ви. Българските граждани също ли трябва да представят сертификат и тест или това важи само за чуждестранни граждани, които влизат в България. Някой да уточни, моля ви.

fallback