Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Расте броя на случаите на коронавирус в страната. В Бургас се очаква да бъдат преустановени присъствените учебни занятия заради високия брой на заразени деца.

Областта е на първо място в страната по карантинирани ученици, а освен това и бариерата от 1000 заразени на 100 000 души е премината.

Oще по темата

"В началото на седмицата сме имали 22 паралелки под карантина в община Бургас. Днес 105 паралелки са под карантина. Имаме 206 болни учители и под карантина. Толкова бързо да се разболеят, толкова много болни учители сме нямали. Кривата на заболеваемост е вертикална, тя не е стръмна, тя е вертикална. Имаме към момента свободни 25% от леглата, които сме разкрили. Ние имаме 428 разкрити легла, а свободните са около 100 и решението на Общинския кризисен щаб е да се издаде заповед, издал съм и съм я изпратил вече за съгласуване със главния държавен здравен инспектор, заповед за преустановяване на плановия прием и плановата оперативна дейност на лечебните заведения за болнична помощ", каза  пред БНТ д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Математическата гимназия в Бургас е едно от училищата в региона с най-голям брой карантинирани ученици.

 От тази сутрин под карантина са 18 паралелки или над 500 деца. Ситуацията е много динамична, много бързо се променя. Ежедневно получаваме сигнали от родители за деца с положителни тестове, обясни пред БНТ Красимира Димитрова, зам.-директор на ППМГ "Акад. Никола Обрешков" - Бургас.

Не изпитваме затруднения с тестовете за ученици, допълни Дора Какълева, медицинска сестра в училището.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Intel Inside

преди 2 години

След нова година досега имаше точно 9 учебни/работни дни. Толкова ли научиха присъствено, че трябваше да ги събират насред задаващата се вълна. То сякаш целят точно обратното - да качат умишлено бройките с цел прокарване на следващата стъпка репресии. А освен това в тези учебни дни основното занимание в училище е тестове и изпитване.

50

Калашников

преди 2 години

Подобре да затворят училищата, а всичко друго да работи, отколкото обратното. Защото учениците могат да учат и онлайн, докато останалите области от икономическия и обществения живот не могат.

49

До 65

преди 2 години

Училища с нито една карантинирана паралелка - директорите укриват положителните тестове, учениците са масово болни, но министърът е издал заповед оформянето да е присъствено, така че учениците са в клас, даже тези, коти бяха онлайн ги принудиха да дойдат да ги оформят в клас, под заплаха от непризнаване на срока. Болните се укриват, за да не карантинират семейството и класа и след няколко дена половината клас кашля и киха. Просто е ужас! В ковид отделенията няма толкова болни, както в училище.

fallback