Снимка: архив, БГНЕС

Учителите във Франция излизат на протест заради липсата на единна политика в училищата за справяне с пандемията, предаде Ройтерс.

Учебните заведения се опитват да спазват новите правила за тестване, които бяха въведени преди края на коледната ваканция, но след това бяха променени още два пъти след критики.

Още по темата

Правителството преразгледа идеята си да праща на онлайн обучение класовете, в които има положителни случаи, като обяви, че наличието на известни затруднения е цената, за да останат училищата отворени.

Нарастването на общия брой заразени обаче доведе до увеличаване на случаите и там. Така много учебни заведения бяха подложени на натиск как да продължат да преподават въпреки това.

Според профсъюзите отчаянието и изтощението на всички в образователната общност са достигнали бепрецедентни нива, предаде БНР.

"Пълната отговорност в тази хаотична ситуация е на министъра и правителството поради непрестанните промени, неработещите протоколи и липсата на подходящи инструменти, които да гарантират, че училищата могат да функционират правилно", се казва в изявлението на синдикатите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase