Снимка: БГНЕС
fallback

В Русе започна ваксинирането на деца от 5 до 11-годишна възраст срещу коронавирус. Имунизациите ще се правят след предварително записване и ще се извършват в два пункта - в Регионалната здравна инспекция и в болница "Медика", съобщи БНР.

Първите деца, които получиха доза ваксина, дойдоха с родителите си в Регионалната здравна инспекция. Д-р Елисавета Светославова е лекарят, който изготвя графиците и поставя ваксините:
 
"Набира инерция записването. Омикронът измисли този начин - да влезе в децата. Така че, хора, имунизирайте децата си, няма да ви дам лош съвет. Аз съм педиатър от 1981 година".
Oще по темата
 
Първото ваксинирано дете бе петокласникът от Математическата гимназия Влади, чийто баща е лекар. 
 
"По убеждение. Аз съм сигурен, че това е единственото нещо, което ще ни предпази от заболяване и като цяло от по-нататъшни усложнения", коментира бащата на ваксинираното дете. 
 
"Според мен просто е хубаво да се ваксинираме, за да имаме имунитет срещу този вирус и да можем да се предпазим, защото като се разболеем, ще ни е гадно. По-добре да се ваксинираме, какво точно ще ни стане?", каза на свой ред Влади.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Бонобо

преди 2 години

До Анонимен 7.....Не ни обиждай, ние някога ще станем Хора, но не като сегашните облечени братовчеди, близки до истеричните побойници шимпанзетата! Бонобо звучи гордо! Имаме една особеност - когато ни се натрупат проблеми, наместо да се хапем и дращим, отпускаме със секс!

37

Анонимен

преди 2 години

По Евроком Минчо Христов показа двама големи учени-вирусолози. Американецът е идеологът на mRNA ваксините, сам е ваксиниран. Той заяви, че ваксинирането на деца е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - необратимо се руши здравето им за цял живот, на първо място - имунната им система! Същото каза и немският учен, определих го като индонезиец. "Не ваксинирайте децата!" - бият набат специалисти от планетарен мащаб!

36

Не съм от Русе, но

преди 2 години

дайте му името на този лекар, дето е дал съгласие за детето си.И задължително му проверете дипломата.После знанията му по вирусология и имунология. Да си знаят русенци и сами да преценят да ги лекува, или да се пазят от него като от чумав.

fallback