Снимка: БГНЕС
fallback

Японски учени от Токийския институт по медицински науки разработват ваксина срещу коронавируса, която може да осигури имунитет за цял живот. Предполага се, че клиничните изпитвания ще се проведат през 2023 г., съобщава The Japan Times.

Изследователите казаха, че са взели за основа ваксината срещу едра шарка, разработена през 18 век от Едуард Дженeр. Според експертитe, ръководени от професор Митинори Кохара, в нея използва вируса на кравешка шарка, който е безвреден за хората, съобщава Bulgaria ON AIR.

Идеята е да се създаде рекомбинантен вирус срещу едра шарка, който съдържа протеина на коронавирус. Предполага се, че това трябва да доведе до доживотно развитие на клетъчен имунитет от организма.

Експерименти върху мишки показват, че животните, ваксинирани с ваксината, са били в състояние да оцелеят дори след като са били заразени с птичи грип.

Предварително е известно, че японският производител Nobelpharma възнамерява да проведе първата и втората фаза на клиничните изпитания през 2023 г. В проучването ще участват 150-200 души, включително такива, които са страдали от Covid-19 и ваксинирани срещу него. Ако се докаже ефективността на препарата, те възнамеряват да го пуснат на пазара през 2024 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

185

ВеселаКовида иЧНВакс

преди 2 години

Е тоя път, майка и баща, грешка няма да има! Верно ви лъгахме, замазвахме лъжите с лъжи, фашифицирахме статистики, корумпирахме лекари и математици чрез тлъсти ковид фондове, подхвърляхме сочни трохи на журналисти, назначавахме форумни армии, купувахме политици, затваряхме усти на честни лекари и сестри, млатихме ви по улици и площади, заключвахме ви, душахме ви с маски че и децата ви, бъркахме ви носовете срещу заплащане, съсипахме ви живота и икономиката-но сега вече е друго! И пак за добро!

184

Додо

преди 2 години

В Германия по данни на Кох Институт, излязъл с Omicron Data за 30 декември: 71% от немците са "напълно ваксинирани", 3% са частично ваксинирани и 26% са неваксинирани. Неваксинираните представят общо 186 случая от диагностицираните с Омикрон на 30 декември (от 26% от населението), а ваксинираните - 4020 дневни случая за 30 декември (от 71% от населението). Това означава, че напълно ваксинираните се заразяват с Омикрон 8,12 ПЪТИ повече. Математиката не лъже. Омикрон е резултат от ADE Syndrome.

183

БРЦК

преди 2 години

От приказки полза няма . Дела трябват . Или те нас или ние тях. Докога ще чакаме и ще търпим

fallback