Снимка: БГНЕС
fallback

Сто са записаните за ваксина деца между 5 и 11 години в Университетската болница "Св. Анна" в София. Днес бяха ваксинирани 20, на ден ще се ваксинират толкова.

Опашки има и на пункта за възрастни.

10-годишната Ева е първото ваксинирано дете в болницата, предаде Bulgaria ON AIR.

"Тати взе решението да се ваксинирам, аз съм съгласна с него, защото искам да ходя на училище спокойно, без да се притеснявам, че мога да се заразя. Искам да се виждам с приятелите. Бяхме в онлайн обучение доста дълго. Първо ме беше доста страх, но после разбрах, че става за секунда, защото е много малка дозата от ваксината. Лекарите ми казаха, че не трябва да се притеснявам и ако се притеснявам - да не гледам иглата", сподели Ева.

Баща й разказва, че не се колебал, защото смята, че това е най-доброто решение.

Преди ваксинация, децата получават консултация от педиатър. Съветът след ваксината е родителите да наблюдават детето - да следят за наличие на температура. Ако е над 38 градуса, да дадат парацетамол или някакъв друг медикамент и, ако имат някакви затруднения, разбира се, могат да посетят нашето спешно отделение или да потърсят своя личен лекар", обясняват от здравното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Всеки сам си преценя

преди 2 години

Нали ние българите сме най- умни, най-красиви и прочие. Мани ги всички останали западнали умове и нации. Та като най-хитри у целио свет само ние и ерудираните румънци не се ваксинираме. Обаче в един момент се замислих, че може на света да останат само великите българи и веднага се изтичах и се ваксинирах. Мерси. Всеки сам си преценя :) нали.

96

123456

преди 2 години

Луди родители, с мотивация така казаха по ТВ. Като ви мързи да мислите - бийте си през два месеца експерименталните генни терапии. РНК ваксините се прилагат за пръв път от тази година - бъдете бели мишки, щом искате...

95

Рнк

преди 2 години

Човешкият имунодефицитен вирус(ХИВ) е вид ретровирус, който специфично заразява хората. Ретровирусите нахлуват в клетките гостоприемници и променят генома на тази клетка, чрез вмъкване на копие от нейния РНК геном.

fallback