Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Рекорден брой новозаразени от началото на пандемията отчете Кипър във вторник. Спешни мерки за ограничаване на коронавирусния взрив обсъждат на извънредна среща днес здравният министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния консултативен комитет.

Oще по темата

2241 нови положителни случаи от направените близо 100 000 теста обяви Министерството на здравеопазването във вторник. Това е най-високото им ниво от началото на пандемията. Предишният рекорд бе поставен само ден по-рано, в понеделник, с 1925 новозаразени, предаде БНР.

На фона на този скок хоспитализацията се запазва на стабилни ниски нива. 168 пациенти с коронавирус са в болниците във вторник, като 81% от тях не са ваксинирани.

Рязкото увеличаване на COVID случаите и възможни допълнителни мерки за спирането му са във фокуса на извънредното заседание днес на здравния министър Михалис Хаджипанделас и членовете на Научния консултативен комитет.

На масата за решения се очакват предложения, които да предотвратят ново избухване на пандемията, като същевременно запазят празничната новогодишна атмосфера.

Сред вариантите са ограничения на събиранията - както семейни, така и във високорискови зони като барове и нощни клубове, където в последните дни са установени вериги от COVID случаи. Предвижда се по-строга здравна рамка за местата за развлечения, като тестовете са необходимо условие за тях. Възможно е увеличаване на дистанционната работа в публичния и частния сектор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Факт

преди 2 години

2,24% не е нищо... Математически анализ трябва.

49

Това ли

преди 2 години

Целят нашите да стане и тука? Не си палучава само с пръскането трябва си иглица.....

48

Анонимен

преди 2 години

Тия в Кипър са решили само рекорди да правят .Рекорд по "напълно" ваксинирани ,рекорд по заразени .Айде давайте следващия рекорд .

fallback