Снимка: БГНЕС

За кратко днес в Имунизационния център на "Пирогов" бяха изчерпани количествата от ваксината на Comirnaty (Pfizer) заради големия брой желаещи да се ваксинират през празничните дни.

Процесът по ваксинация вече е напълно възстановен, съобщиха от лечебното заведение.

Още по темата
В момента "Пирогов" разполага с достатъчни количества от ваксините на Comirnaty (Pfizer), Moderna и Janssen. Осъществено е извънредно зареждане с ваксини с помощта на РЗИ - град София.

От "Пирогов" поднасят извинение за причиненото неудобство на хората, чието желание да се имунизират с ваксината на Comirnaty (Pfizer) е съвпаднало с времето между изчерпването на ваксината в ранния следобед и доставката на нови количества в рамките на същия ден.

От "Пирогов" припомнят, че в Имунизационния център, разкрит в Медицинския център към института (с вход откъм бул. "Пенчо Славейков") работят три кабинета за имунизации - два за възрастни и един за деца.

Работното време на Имунизационния център за възрастни утре, 29 декември, е от 8.30 ч. до 18.30 часа. На 30 декември пунктът ще работи също от 8.30 ч. до 18.30 ч.

На 2 и 3 януари 2022 г. имунизационният пункт ще е отворен от 8.30 ч. до 18.30 часа.

Ваксинирането на децата на възраст от 5 до 11 години става след предварително записване на телефон 02/ 91 54 574 с цел рационалното разходване на флаконите при имунизацията на пациентите и след оценка на здравословното им състояние от педиатър в деня на имунизацията против Covid-19.

Кабинетът за деца ще е отворен утре, на 30 и 31 декември от 9.00 ч. до 16.00 часа. Имунизационният пункт ще отвори отново на 2 януари догодина с работно време от 9.00 ч. до 16.00 часа. На 3 януари имунизации отново ще се правят от 9.00 ч. до 16.00 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase