Снимка: БГНЕС
fallback

Възрастните хора, пациентите с хронични заболявания и тези, които пак са се заразили с COVID няколко месеца след първоначално преболедуване, рискуват да преживеят инсулт или инфаркт до година след заразяването, съобщи имунологът Николай Крючков в интервю за Ura.ru.

Oще по темата

"След като се разболеят от COVID, слабостта, нарушенията на сърцето, мозъчната дейност, нервната система, психиката продължават да страдат и след излекуването. И най-лошото е, че всички тези симптоми прогресират и тялото не може да ги компенсира", каза Крючков, цитиран от БГНЕС.

"В резултат на това често до три-четири месеца много пациенти умират", казва специалистът. Често причини за кончината са сърдечни проблеми или кръвни съсиреци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

На учен дето прилича на бръкнал в контакта полу..кре..тен ,който изследва свойствата на Ел. ток през 21 век не вярвам какви ми ги бръщолеви!Който иска да му вярва, аз не мога да вярвам на такива уче'ни!

78

ПорЦелан

преди 2 години

Останалите могат да умрат от ваксини ...

77

Анонимен

преди 2 години

До АнонименОнзи от Харвардд и кукловодите им " изсмукват" осигуровките ни. Русия няма нищо общо в случая. Това е мнение на някакъв учен, което може и да е вярно, а може и да не е. Не ни помага, нито ни вреди за разлика от здравната система на България, която безспорно ни вреди. Нямам предвид лекарите, а порочната система на здравеопазване.

fallback